809271.jpg
Tanssija Miikku Mäntylä Haihatuksen avajaisissa 2007

Viides rooli oli blogissaan tänään hitauden asialla.
Hitaus on hyvä taito joka vaan tahtoo itseltäni välillä unohtua. Olen malttamaton nyt heti paikalla -tyyppi. Nopeudella on etunsa ja onnistuukin usein  näin pienessä organisaatiossa.


Välillä on hyvä pysähtyä afrikkalaisen sanonnan mukaisesti puun alle ennen suuria päätöksiä, ruotimaan menneitä ja ideoimaan tulevia. Pakkokin on välillä pysähtyä ettei aja vauhdilla itsensä ohi. Kesä onneksi pakottaa haihatushoppuilijatkin ihan konkreetisesti puun alle päivät pitkät istuksimaan sillä päivystyskioskimme on portin pielessä suuren vaahteran varjossa.

Haihatuksessa on aina tehty tärkeitä päätöksiä makuuasennossa, haihatustoimistokin oli ennen makuuhuoneessa. Toimistotilan käydessä ahtaaksi on sänky siirretty toiseen huoneeseen ja nyt tuntuu vaativan vielä sopeutumista se ettei enää voi toimistossa pätkähtää välillä sänkyyn pohtimaan tärkeitä, vaan on siirryttävä seinän taakse neukkarin (=makuuhuone) puolelle neuvottelemaan, yksin tai vaikka koko konsernin voimin. Maailma muuttuu ja Haihatus kans. Mukana on pysyttävä vaikka vähän hitaamminkin välillä. Sen verran on hitaampaa etenemistä jo tässäkin laitoksessa opittu, että asioita katsotaan jo parinkin vuoden perspektiivillä. Vuosi 2009 on Haihatuksen kymmenes ja sitä jo suunnitellaan tasaisen varmasti etanana edeten ja tuntosarvet  herkkinä.

Hyväähän tämä joka kesäinen pakollinen hidasteleminen vaan tekee, energiaa karttuu ja uusia ajatuksiakin sinkoilee. Ja ensi viikolla meitä ei sitten pidättelekään enää mikään, eiköhän startata liikkeelle!  Fyysisesti ainakin, henkinen puolihan on liikkunutkin koko kesän ja energiaa on!