1300691574_img-d41d8cd98f00b204e9800998eJossain on jo nähty joutsenia, Haihatuksessa kevät todentui eilen ensimmäisten kesänäyttelyteosten saapumisena myöhempää ripustamista odottamaan. Teoskuormaa tuoneella pakettiautolla oli tosin illan pimeydessä vielä pieniä vaikeuksia selviytyä koivukujan ja pihan lumista, mutta lähtölaukaus kesänäyttelylle se silti oli.

Hangen sulamista odotamme kovasti ja vähän kauhullakin; nousevatko taloa ympäröivät ikivanhat sireenit enää loistoonsa paksun lumitaakkansa alta, päästäänkö avajaisia viettämään entiseen tapaan sireenien kukkiessa? Katolta vyöryneiden lumimassojen mukana romahtanut kuisti odottaa vielä hangessa kaatopaikalle viemistä ja ulko-ovi rappuineen uuden -edes melkein yhtä hienon kuistin rakentajaa.

Jahka lumet ensin sulavat pois työn tieltä.

Tällä viikolla teemme sisätilaa valmiiksi, tavaraa on kertynyt taas nurkkiin poisroudattavaksi ja pientä pintaremonttia on tehtävä joka vuosi, ainakin seinien maalausta paikka paikoin.

Taiteilijat tuovat ja ripustavat teoksiaan pitkin kevättä. Yhteisen ripustusrysäys-viikonlopun jälkeen, viimeistään toukokuun lopulla täällä näyttääkin sitten jo ihan taidenäyttelyltä.