1938734.jpg

Kulttuurin kiertotie on nyt siis viimein kalenterissa, kartalla ja kotisivuilla.

Itä-Häme -lehti ja Iisalmen Sanomat ovat jo ehtineet sen noteeraamaankin ja pari haastattelupyyntöä on tullut muualtakin. Tiedottamisen lisäksi alamme nyt paneutumaan sisältöön. Parraillaan koitamme järjestää syksyn mittaan taiteilijakyyditystä joihinkin paikkoihin, katsomaan paikkoja sillä silmällä, että mitä niihin kuhunkin syntyisi. Haasteellinen homma kun paikat on näin levällään -ja taiteilijat kans.

Olipas hauska huomata että tämä pieni periferinen taidelaitoksemme on niin arvostettu, että paikkoja oli helppo löytää. Ei tarvinut ollenkaan vääntää haihatusta rautalangasta, vaan sehän tunnettiin jo. Näyttelypaikkoja löytyi outside-paikkojen lisäksi ihan sieltä sisältäkin. Toki haihatusbrändiin sopivat oikein hyvin myös ne paikat, jotka ovat ihan taidemuseota vastapäätä (kirkkopuisto), melkein pääkaupungissa (Kerava) ja nippanappa vankilan ulkopuolella (Keravan vankilan puutarha), mutta onhan niiden lisäksi aika pätevää viedä haihatusnäyttely taidemuseoihin ja esimerkiksi Tampereen työväenmuseoon ja Pieksämäen kulttuurikeskus Poleeniin. Siitä tuli ihan haihatushenkisen rajaton kiertue myös paikoiltaan. Hienoa!

Kun kiertue oli valmis, tuli vielä joitakin pyyntöjä päästä mukaan ja me jouduimme ottamaan järjen (?!) käteen ja kieltäytymään ihan kiintoisistakin ehdotuksista. Vaan elämähän jatkuu ja taide on pitkä. Jospa se meneminen maistuisi vielä toisellakin haihatuskymmenellä;)