322125.jpg

Näin vuoden vaihtuessa on tapana kerrata vanhan vuoden tähtihetkiä, mullan alle möyrikööt  huonommat hetket.
Noh, näin Haihatuksessa 2006:

Tammikuussa Keski-Suomen taidetoimikunta tuki Haihatuksen ruumiinkulttuuriprojektia myöntämällä apurahaa kirjan tekemiseen ja helmikuussa Suomen kulttuurirahasto  tunnusti  kesänäyttelyn arvon  avustamalla vähän isomminkin.

Maaliskuussa  Joutsan kunta vuokrasi Haihatukselle palan peltoa ja lupasi urheilukentän selostamotornin sinne siirrettäväksi huhtikuussa.

Toukokuussa  Jyväskylän nuorten taidetyöpajalaiset maalata räväyttivät  vanhan volkkaripakumme ja Veli G rakensi takapihallemme työpaja-laituri-katos-kompleksin. 

Kesäkuussa avattiin seitsemäs Haihatus-kesänäyttely ja heinäkuussa nautimme hyvästä taiteesta  klassikoiden joukkoon arvioidussa  näyttelyssämme. Haihatusväki oli mukana myös Konnevedellä Outi Markkasen organisoimassa Ilmanpieli -näyttelyssä.

Elokuussa  tuli painosta ulos Menevän miehen malli, joka sitten julkaistiin syyskuussa  Kiasman aulassa ja oli jo lokakuussa saanut varsin hyvää palautetta.

Marraskuussa Haihatus sai Keski-Suomen taidetoimikunnalta vuoden kulttuuriteko -palkinnon.

Art goes kapakka pääkaupungissa, mutta Joutsassa Haihatus meni matkahuollon baariin, kun marraskuussa aloitettiin Jousi-Baarissa Haihatuksen tuottamat vaihtuvat näyttelyt.

Joulukuussa Haihatus meni puolestaan Jyväskylään osallistumaan  Taidetanssiyhdistyksen järjestämään ja Reijo Kelan ohjaamaan  massaperformanssiin. Jyväskylä alkaa olla iso, kuten eräs omintakeinen ajattelija siihen tuumasi.

Ja ensi vuonna pistetään sitten paremmaks!