Pekka Suomäelle luovutettiin ansioistaan Haihatuksen ja Kulttuurin kiertotien suunnanäyttäjänä Haihatuksen avajaisissa 2009 hyvin harvinainen Haihatuksen kulttuuripalkinto. Palkinto on taidelaitoksen kymmenen toimintavuoden aikana jaettu vain kaksi kertaa, ensimmäisen palkinnon sai Mauri Korhonen Haihatuksen kansainvälistämisestä ja kielenkäännöstä vuonna 2004.

Pekka on tärkeä osa taidelaitoksen toiminnan sujuvuutta, kuten koko Haihatuksen Henki ry:n hallitus, joka tarvittaessa näyttää suuntaa, varoittaa, rajoittaa vauhtia ja joskus sanoo tyystin että nyt STOP!

Eilen illalla Henki kokousti Jyväskylässä tilitoimiston kokoushuoneessa. Kirjanpitäjä Raili kertoi yhdistyksen taloudellisen tilanteen ja vastasi kysymyksiin. Numeroita, numeroita, niitähän riitti! Plussaa ja miinusta. Aina välillä tahtoo tulla uskonpuute näissä kirjanpitoasioissa, varsinkin EU-hanke teettää kovasti työtä tilitoimiston lisäksi täällä alkutuotantopisteessä. Hallitus onkin väliin huokaillut, että tuleekohan kaikki varmasti ja oikein hoidettua. EU-tarkastaja kävi viime kuussa ja lohdutti hankkeen olevan ihan kunnossa, sisällöltään jopa yksinkertainen mutta nerokas! Eilinen Railin talouskoulu antoi lisää eväitä, ymmärrämme kaikki sekä hallitseva hallitus että uurastava rahastonhoitaja taas kirjanpidon kieltä piirun pätkän enemmän. Ja mitä enemmän ymmärrämme sen helpommaksi homma muuttuu. Kumma kyllä, vähän miellyttävämmäksikin.

Kuukauden kuluttua on vuorossa yhdistyksen syyskokous ja siihen mennessä meidän pitää tehdä toimintasuunnitelma ja talousarvio eli ajo-ohjeet tulevalle vuodelle. Hallitus ohjeisti jo alkuun ja varmaan kuulemme lisää hyviä ajatuksia tavatessamme taiteilijoita kesänäyttelyn purkuhommissa täällä Joutsassa ja Pillimehua ja Pilsneriä näyttelyn rakentamisessa Lapinlahdella.

Olemme siis lähdössä taas Savon suuntaan, blogin sivupalkkiin pistinkin jo avajaiskutsun.

Tervetuloa kaikki!

Ajakaa varovasti!