2131739.jpg
Haihatuksen Henki -kokous 10/07 Outi Markkanen, Raimo Auvinen,  Marja Mattlar, NINA KUIKKA, Pekka Suomäki, Ellinoora Auvinen

No huh! Joutsan sivistyslautakunta jakoi vuosien tauon jälkeen kulttuuripalkinnon!
Sen sai kirjastonjohtajamme Nina Kuikka ja hyvinkin ansaitusti! Hienoa Joutsan sivistyslautakunta, se oli sivistynyt valinta!

Joutsan kirjasto on yhteinen olohuoneemme keskellä kylää. Itsekin käymme siellä vähän päästä, vaikka emme kovin ahkeria kirjojen lainaajia olekaan. Kirjastossa tapahtuu aukioloaikojen ulkopuolellakin kaikenlaista, kunnanjohtajan kyselytunneista  runoraateihin ja jopa saamelaisjoikuihin. Näyttelytilassa on erilaisia näyttelyitä ja jos tila uhkaa jäädä tyhjäksi, niin Nina työtovereineen pistää paukauttaa sinne itse jonkun näyttelyn pystyyn. Näistä esimerkkeinä olkoot keskenjääneiden käsitöiden näyttely ja tällä hetkellä esillä oleva ja ajankohtainen joulukalenterinäyttely. Eikä palkitsemisen tarvetta vähentäne se että Nina kuuluu myös Haihatuksen Henki ry:n aktiiviseen hallitukseen, eli siis käyttää myös vapaa-aikaansa joutsalaisen kulttuurielämän kehittämiseen.  Kiitos Nina! ja Onnea!


(Kunpa vielä näkisivät siellä lautakunnassa, että rahaa tarvitaan kulttuuriin Joutsassakin  ja vaihtaisivat palkinnon sellaiseksi ettei sekin menisi lahjakortin välityksellä kaupunkiin vaan pysyisi omalla paikkakunnalla, vaikkapa sitten suorana ja rehtinä rahana.)