1990863.jpg
Morganin Ruokaympyrät sarjan Syyskeitto, -pannu ja -herkku

Yle kävi kesällä Haihatuksessa kuvaamassa Priimaan laihduttamista käsittelevää ohjelmaansa. Paljonhan näyttelystä löytyikin aiheeseen sopivia taustoja. Eilen ulos tulleeseen ohjelmaan olivat leikanneet näkymään Raimon Hellahuoneen, Morganin Ruokaympyrät, Vesa Väänäsen Hirvi palavissaan ja MiikaTammiston Moraalitonta markkinointia. Pätkä alkoi kivasti nelostien varressa makaavalla Raimon Savolaismallinen näköisvene -veistoksella.

Vähän jännitimme, että miten siitä materiaalista saavat mitenkään tehtyä aiheeseen sopivan ohjelman, kun itse olimme niin kovin taidenäyttelyn esittelyyn orientoituneita ja laihduttamisajatus oli jo hälvennyt hiukan sivummalle. Huh, kylläpä helpotti kun olivat kuitenkin löytäneet ohjelmaan sen oikean ruumiinkulttuuriprojektimme iloisen hengen. Vähän myös hirvitti ajatus laihdutusohjelmassa mukana olemisesta ollenkaan, onneksi asiaa kuitenkin käsiteltiin varsin armollisesti ja lihavia syyllistämättä.

Vaikka ei sitä ohjelmassa mainittukaan, niin ponnahdus haihatuspätkään oli syntynyt toimittajan lukemasta Menevän miehen malli -kirjasta. Jos nyt joku haluaa tietää enemmän tästä vuoden 2005-2006 ruumiinkulttuuriprojektistamme ja sen pohjalta tehdystä kirjasta, niin sitä voi kysyä kirjakaupoista tai tilata suoraan Haihatuksesta.

Priima tulee Yle ykkösellä uusintana ensi sunnuntaina klo 11.05 ja maanantai-iltana myöhäisuutisten jälkeen. Lisäksi se on viikon verran katsottavissa Yle Areenalla täällä.