1267646300_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuopion Kuvataiteilijat ry Ars Liberan KALMA -näyttely avattiin tänään Pieksämäen Kulttuurikeskus Poleenissa.

Kuolema taiteen aiheena on kiinnostava, siksi kai niin moni taiteilija oli ilmoittautunut mukaan näyttelyyn. Laskinkohan oikein että 27 taiteilijaa, teoksia oli kuitenkin 45.

Esillä oli grafiikkaa, valokuvaa, videotaidetta, maalausta, veistosta, installaatiota ja kun listaan lisätään vielä "kaupan päälle" hieno avajaisperformanssi, niin voiko taidenäyttelyltä enää muuta toivoa. Näyttely oli koottu onnistuneesti eheäksi kokonaisuudeksi runsauden ähky välttäen. Poleenin näyttelytilojen rajattomuus helpottanee tällaisen moninaisen näyttelyn rakentamisessa, kun kaikkea ei tarvitse sijoittaa samaan tilaan.

Teoksista itseäni värisyttivät Antti Immosen veistokset Koralliriutta ja Maahan Kerberos, Jaakko Rönkön lyijykynäpiirros Sfääri ja Kirsi Pitkäsen performanssi, jonka nimi jäi minulta huomiotta, mutta olkoon se tässä nyt vaikka nimellä Levolle laske luojani, siihen liittyvän installaation mukaan. Performanssi iski suoraan sydämeen,  se kuvasti erittäin hyvin sitä kiireen ja velvollisuuksien aiheuttamaa väsymystä, johon meistä itse kukin varmaan silloin tällöin itsensä ajaa.

Hyvä muistutus, kiitos Kirsi!