1247414192_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

O.Markkanen, M.Korhonen, R.Auvinen, M.Metsänen, K. Turakka Purhonen (S.Sormunen kuvan ulkopuolella)

Haihatuksen ympäristötaidenäyttely Kulttuurin kiertotie kirkkopuistossa avattiin tiistaina yhteisenä katutapahtumana Jyväskylän kesän ja taidemuseon kanssa. Ensin avattiin Jyväskylän Kesä kävelykadun kompassilla ja sen jälkeen Haihatuksen taiteilijoista koostuva Lehtipuhallinorkesteri johdatti yleisön kirkkopuiston kioskin nurkille, missä kirkkopuiston ympäristötaidenäyttely avattiin virallisin puhein ja avaamisseremonioin. Puhumassa olivat puheenjohtaja-Pekat Suomäki ja Huikko, edellinen Haihatuksen Henki ry:n hallituksen puheenjohtajan ja jälkimmäinen Joutsan kunnan hallituksen puheenjohtajan ominaisuudessa. Tilaisuuden päätti upeasti taidemuseon Graphica Creativan monotypia-tanssiesitys LIIKkUVAT.

Lehtipuhallinorkesterin ensiesiintymistä oli harjoiteltu puhaltimin pari intensiivistä kertaa, mutta tiukkaa suunnittelua ja kuivaharjoittelua oli tehty kyllä jo pitkästi syksystä asti. Puhaltimet saatiin lainaksi kulttuuriystävälliseksi osoittautuneelta Jyväskylän kaupungin tekniseltä osastolta. Ja kun ensitreeneissä vermeet eivät pärähtäneetkään odotetunlaisesti nykäsemällä käyntiin, saatiin vielä viikolla ystävällisen kärsivällistä konsultaatiota haalaripukuiselta "puhaltajakolleegalta" kirkkopuiston parkkipaikalla. Sen jälkeen esitys sujuikin hyvin, runsas yleisö tykkäsi ja puhaltajat nauttivat.

Lehtipuhallinorkesterilla on jo oma faniryhmänsä Facebookissa.

Keikkoja voi tilata Haihatukselta. Kuhunkin keikkaan räätälöidään oma koreografiansa ja musiikki on taattua ruohonjuuritason heviä koneääntä.