1250791567_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihatsun autioitunut taidetta odottava piha.

Iisalmessa, Runnin kylällä on vanha autioitunut kyläkauppa. Entinen Ihatsun kauppa.

Siitä pihasta lähtee Kulttuurin kiertotien matka Iisalmessa. Aiomme herätellä vanhan talon pihoineen eloon noin kymmenpäisen taiteilijajoukon voimin. Näyttelyn nimi on Ihatsu Art ja se jatkaa kaupan pihasta matkaa metsätien kautta Paaslahteen, Reittulan riiheen, jossa päästään jo sisällekin. Taidetta on pitkinpoikin kylää muuallakin, tienvarsilla ja jopa suolla, kannattaa siis olla porkkanan tarkkana.

Ensi viikolla Runnin ja Paaslahden ryteiköt kuhiskoon taiteilijoita; Auvinen, Metsänen, Väänänen, Suomäki, Markkanen, Sormunen ja ainakin yksi kappale Turakka Purhosia viettävät kylällä kukin oman tovinsa, jotkut heistä jopa kokonaisen puolentoista viikkoa. Saattaapa Haihatuksen vanhaa kissaakin tavata Heittopellon nurkilla. Näyttelyyn osallistuvat edellä mainittujen lisäksi myös Hämäläinen ja Korhonen, joka aikoo ehtiä paikalle viimeistään avajaisiin.

Ihatsu Artin avajaisia juhlitaan koreasti kyläläisten Hupatus -iltamien yhteydessä 28.8. klo 18 Ihatsun kaupalta alkaen ja Reittulan Riihessä illan pimeyteen jatkuen. Siitä tulee hieno poikkitaiteellinen ilta kesän päätteeksi ja syksyn alkajaisiksi. Sillä energialla jaksaakin varmasti taas pitkälle pimeään syksyyn.

Heti Ihatsun jälkeen ripustetaan samalla porukalla Niin makaa näyttely Iisalmen taidehalli Art Annaan. Art Annassa ja Reittulan Riihen sisätiloissa ollaan esillä syyskuun ajan, mutta Ihatsu Artin ympäristötaide puretaan vasta marraskuussa.