545721.jpg

Syksyllä huusimme Auvo-vainaan torpan huutokaupasta vanhan kiikkustuolin, minkä istuinosa oli oikein jousitettu ja pehmustettu. Kiikku osoittautui kuitenkin senverta kehnokuntoiseksi, ettei siitä kalua enää tullut. Ainakaan entiseen tarkoitukseensa. Purimme kiikun osiksi ja siitähän taitaakin ruveta tulemaan taidetta; Auvo-sarjaa.

Istumisesta lähes olemattomiin haurastuneet istuinpehmykkeet  irrottelin varovaisesti talteen. Alta löytyi varsin  jämerät jouset ja niin vahvasti sidotut, että teoksen työnimenä pyörii tällä hetkellä Kaikki kotona. Vahvempi puoliskoni naputteli tukevan istuinosan auki, jotta pelkät kauniit jouset jäisivät paremmin pohjalleen näkyviin,  ja WAU! siellähän oli oikeasti joku kotona! Kurreparka oli lähes tomuna jo, ei se ainakaan yhtään haissut. Miten lie niin piukkaan paikkaan päässytkin.

Teos saikin ihan uutta pontta, jotain tällaisia kodin puristuksiakin olikin mielessäni vilahtanut. Koti on myös vaarallinen paikka, olkoon miten pehmeä ja tiukkaan sidottu tahansa! Moni on kotiinsa jopa kuollut, kuten Kurreparka Auvon Kiikkuun.