1288963117_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Postilaatikostamme löytyi eilen Luovien vastakohtaisuuksien maaseutu  -maaseudun kulttuuriohjelma vuosille 2010-2014. Tuhti paketti täyttä asiaa on Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän 95 -sivuinen julkaisu.

Kuvia siinä on onneksi paljon. Haihatus sai kunnian osallistua tähän omakohtaisestikin erittäin tärkeäksi kokemaansa asiaan piirroskuvituksilla ja lisäksi on paljon valokuvia maaseudun taiteesta ja kulttuuritapahtumista. Kesällä piirrosten aiheita etsiessäni sain lukea ohjelman tuskastuttavan isona ja vaikealukuisena aanelospinkkana, mutta nyt sen valmiina käteeni saatuani yllätyin jälleen kerran kuvien ja taiton tehoa; on nimittäin huomattavasti helpompi lukea hyvin kuvitettua ja taitettua kaunista kirjaa kuin tylsää niitattua mustavalkoista kirjainkasaa.

Ohjelma visioi maaseudun tulevaisuutta painottaen elävää ja uudistuvaa yhteisöllisyyttä, toimivia kulttuuripalveluita, hedelmällistä toimintaympäristöä sekä kulttuuriperintöä ja -ympäristöä. Kesällä sitä lukiessani en ollut kaikesta sen sisällöstä ihan yhtä mieltä, mutta voihan olla että lisätyt kuvat selittävät nuokin asiat myönteisemmiksi. Eikä erimielisyys sitäpaitsi ole huono asia, sehän vaan antaa aiheen lisäkeskustelulle. Aihe ainakin on tuikitärkeä tällaiselle periferiselle taidelaitokselle.

Lukekaa!

tai katsokaa ees kuvat
toivoo
Merja

pst. tärkeän ja kauniin julkaisun voi tilata täältä: http://www.maaseutupolitiikka.fi/julkaisut