Taiteilijaystävämme Outi Markkanen reissasi taas eilisen päivän taiteensa tähden halki maan.
Turusta kotiinsa Konnevedelle palatessaan hän poikkesi Haihatukseen iltateelle ja toi tuliaisina Turun kauppahallin kuulemma hulppeasta valikoimasta  näyttelynsä avajaisiin ostamiaan eksoottisia kiinalaisia pikkumunia ja venäläisiä rinkeleitä.

Edellispäivänä oli avattu Turun Vanhan Raatihuoneen Galleriassa Outin ja valokuvaaja-ystävänsä Riitta Järvelän yhteisnäyttely Sininen poika ja kultainen kuu, jossa on esillä  25.2. asti Riitan valokuvia ja Outin Installaatioita.

Outin isompi yksityisnäyttely Aika hullu aika avataan huhtikuun lopulla Keski-Suomen museossa Jyväskylässä, joten kiirettä pitää ja uutta taidetta syntyy. Kas, nämä deadlinet ovat niin hyviä inspiroijia.
Ja on Outin nimi kesän haihatustaiteilijalistallakin.

Kirjakin Outin elämäntyöstä ja taiteesta on tekeillä, Marjatta Hietaniemi kirjoittaa ja Riitta Järvelä kuvaa. Mutta ennenkuin sitä pääsee ihailemaan, voi siis tutustua taiteilijan töihin Turussa, Jyväskylässä ja Joutsassa. Varmaan myös Outin itsensä emännöimässä Galleria Kävyssä Konnevedellä.


Vuoroin vieraissa: Haihatusraimo ja Outi Markkanen Galleria Kävyn ovella vuosi sitten. (anteeksi, kuvaaja on vähän tärähtänyt.)
363092.jpg