246960.jpg

Teatterikoneen uusin; Marie Valerie monologi sai eilen ensi-iltansa joutsalaisen Shell Huttulan kuppilassa. Vuosi sitten lähti Ilonen talo liikkeelle samasta paikasta. Hienoa, ensin kotipaikkakunnan shellin baari ja sitten vasta isommat estradit. Ilosta taloahan palkittiin Työväen näyttämöpäivillä Mikkelissä, yleisön mielestä esitys oli paras kaikista. Saapas nähdä kuinka etenee Marie Valerie.


Minä ainakin vaikutuin Minna Tuomasen näyttelijäntaidoista.
Yksin näyttämöllä koko toistatuntisen esityksen, koko ajan intensiivisesti eläytyen, välillä suuren estradidiivan elkein komeasti laulaen ja yhtäkkiä vaipuen taas vanhan liikuntakyvyttömän dementoituneen vanhuksen vapisevaan ja kuolaavaan epätoivoon. Kiitos kuuluu tietysti myös esityksen ohjanneelle Annu Sankilammelle ja muulle taustaväelle, sillä vaikka Minna oli lavalla yksin, on esitystä hiottu porukalla, jossa kukin taitaa oman sarkansa, yhdessä ja erikseen.


Monologi ei vaan taida olla yleisön mieluisinta teatteria. Huttulan ensi-iltaan olisi mahtunut enemmänkin väkeä, Ilonen talo oli kyllä aikoinaan ihan loppuunmyyty.
Toivotaan että seuraavat esitykset vetäisivät väkeä. Muuten häpeän meidän joutsalaisten puolesta, herranjestas, kun meille kumminkin on suotu tämmöinen etuoikeus saada kokea ammattilaisten tekemään teatteria! Toivoisin enemmän ennakkoluulottomuutta ja uskallusta!


Eikä meillä tarvita teatteritaloja, Shellin baari kyllä taipuu tähänkin hommaan.