706816.jpg

"Teidän syntinne ovat poispyyhityt" Mauri Korhonen

 

Helatorstaina pukkaa uskontoa tälläkin kanavalla. Uskontoa ja nykytaidetta. Kolleega kirjoitti tänään blogissaan nimittäin niin napakan Nykytaide-uskonsota Helsingissä -kirjoituksen, että en malta olla kouraisematta aihetta minäkin.

Lyhykäisyydessään tarinan ydin on se että yläasteikäisten uskonnonopettaja oli sanonut nykytaiteen parissa kasvaneelle nuorelle että hän ei menisi Kiasmaan vaikka aseella uhattaisiin, siellä on semmosta roskaa!

Kyllä kaikkien, myös opettajien tulisi kunnioittaa nuorten ja heidän perheittensä elämänkatsomusta! Nuoria pitäisi nimenomaan kannustaa tutustumaan kaikkeen vieraaseenkin, ei kenelläkään ole oikeutta haukkua roskaksi asiaa mihin ei ole edes tutustunut. Omat suvaitsemattomat asenteet pitäisi ainakin opettajien pitää visusti omina myrkkyinään, eikä levitellä niitä kaikelle avoimeen nuorisoon.

Voi jeesus (sallittakoon näin valittu sana tässä kohtaa) mikä valta uskonnonopettajilla ja myös papeilla oikeesti onkaan! Eikä heistä kaikista todellakaan ole siihen.

Juu, voi tietysti hyvinkin olla, että jos kuulisin toisen puolen kertomuksesta, se saattaisi kuulostaa ihan kokonaan muulta. Tiedän hyvin että nuoret tytöt ovat mestareita värittämään tarinoita edukseen ja että opettajat ovat nuorison alituisen panettelun kohteena, mutta silti voin hyvin kuvitella tarinassa olevan riittävästi totuuden siementäkin.

Entä jos valittavana olisi ollut myös kirkko? Olisiko kuvisopettaja voinut sanoa papin pojalle että sinne en menis vaikka ammuttais, kun se on ihan täyttä soopaa!