1286888451_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Väänäsen Vesku raivaushommissa Haihatuksen pellolla lokakuussa 2010

Haihatuksen ensi vuoden toimintasuunnitelma hyväksyttiin eilisessä yhdistyksen kokouksessa. Se keskittyy tällä kertaa kehittämään Joutsan päämajassa tapahtuvaa toimintaa. Kaikkinensa yli kolme vuotta kestäneen Kulttuurin kiertotie -hankkeen jälkeen Haihatus aikoo pysyä paikallaan jopa siinä määrin että ensi kesän näyttelyn nimeksikin taitaa tulla "Paikalla".

Peltoalueelle aiomme rakentaa siellä jo olevan korpilahtisen Reino Koskisen kokoelman lisäksi Reservaatti -pysyväisnäyttelyn, joka tulee olemaan avoinna kesänäyttelyn lisäksi lumettomana aikana muulloinkin. Ensi kesänä ja siitä eteenpäin pellolla on tarkoitus olla esillä Reino Koskisen lisäksi ainakin Raimo Auvinen ja Vesa Väänänen, myöhemmin muitakin. Raimo ja Vesku ovat peltoa jo hiukan mittailleet sillä silmällä ja tehneet samalla pellon raivausta pohjaksi hyvälle puistolle.

Tarvetta syys- ja kevätkautisen Haihatusgallerian avaamiseksi taiteilijoiden vuokrattavaksi näyttelytilaksi on kyselty ja sekin saattaa nytkähtää tulevan kauden aikana todeksi. Muitakin innostavia pitkäntähtäimen suunnitelmia on, mutta niistä maltan vielä tässä vaieta. Varmistellaan ensin.

Intoaan pellon reunalla pidätellen
Merja