1276009784_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jonna Johanssonin Sugar Agent I, II ja III töhrittyinä

Taiteilijoita on viime aikoina liikkunut Haihatuksessa sekä luvalla etta ilman, luvalliset päiväsaikaan ja luvattomat yöllä. Eivätkä ne luvattomat kyllä mitään oikeita taiteilijoita olleet, vaan piirustustaidottomia ja mielikuvituksettomia kakaroita spraypurkin kanssa.

Ikinä ennen ei täällä ole tehty ilkivaltaa, vaikka teoksia on ollut kylilläkin, tai no oli viime kesänä kerran potkittu Heidi Hakkaraisen Catwalkin puuveistokset kävelytien varressa kumoon, mutta se saatiin onneksi helposti korjattua. Nyt kuitenkin iski kakarakopla:  torstain perjantain välisenä yönä oli haihatustontilla töhritty Jonna Johanssonin Sugar Agentsit ihan peruskliseillä, vain rillit ja viikset puuttuu.

Näyttelyssähän on tänä vuonna alastomuutta ja muuta mahdollisesti pahennustakin herättävää, joten sitä saa mitä tilaa, saatettaisiin nyt hyvinkin sanoa. Mutta ei! Kyllä Haihatuksen taiteilijat edelleenkin kutsutaan mukaan näyttelyyn, eikä tänne luimita ojien poikki öiseen aikaan tekemään mitä sattuu, vaikka se spraypurkki olisikin osunut kätöseen. Tämä ei ole mikään kenen tahansa estradi tehdä ihan mitä tahansa. Erityisen törkeää on tietysti se, että töhritään toisen tekemää teosta.

Joku öisistä töhrääjistämme on spreijannut haihatuspakun eteen lähes hellyyttävän tekstin OLEN HOMO. Olisi vielä pistänyt nimensä siihen, niin olisi paremmin vielä levinnyt tämäkin kaapista ulos tuleminen.

 

1276008915_img-d41d8cd98f00b204e9800998e