Eilen pakkauduimme koko kolmihenkinen komitea (minä, Raimo ja Pekka S) hyvin ilmastoituun, mutta iloisen värikkääseen taidelaitoskulkuneuvoon. Määränpäänä häämötti tällä kertaa Tampere ja Kulttuurin kiertotien seuraavaksi vuorossa oleva näyttelykohde Työväenmuseo Werstas. Olimme sopineet palaverista Werstaan Ullan ja Minnan kanssa. Vuosi sitten olimme samoilla asioilla ja saman porukan kanssa yhteisen asian ympärillä ja ihka ensimmäisen neuvonpidon pidimme jo kaksi vuotta sitten, silloin olimme matkassa kulttuurituottaja-harjoittelijamme Saaran kanssa, jonka ehdotuksesta tämä Werstas -näyttely oikeastaan on tekeillä.

Samalla "tapoimme toisenkin kärpäsen", kun veimme Maria Stereon kesänäyttelyssä olleet työt taiteilijalle. Sovimme Marian ja Anssin kanssa treffit Werstaan viereiseen parkkihalliin, missä vaihdoimme Marian työt auton takakontista toiseen. Pääsinpä myös kutittelemaan suloista parikuista tyttövauvaa, joka nukkui kiljahteluistani piittaamatta turvaistuimessaan. Pieni herttainen Heinonen on kuulemma pistänyt vanhempiensa elämän uuteen komentoon, ihan hyvinvoivan onnellisilta he silti näyttivät koko tuore perhe.

Werstaalla palaveroimme näyttelyn ripustusasiat, markkinoinnin työnjaot ja suunnittelimme avajaisohjelmaa ynnä muuta oheista. Sovimme tammikuulle näyttelyn yhteyteen Morganin Kirppusirkuksen ja Lehtipuhallinorkesterin lupasimme päräyttelevän jo avajaisten kunniaksi Tampereen kaduilla. Palaverin jälkeen kävelimme tarkastamaan orkesterin esiintymiseen ehdotettua reittiä ja totesimme sen arvokkaalle esityksellemme kelpaavaksi.

Emmekä me toki nukkuneet kotimatkallakaan, vaan sen ajan käytimme tehokkaasti näyttelyiden sisällön suunnitteluun ja taisimme edetä visioinneissamme jopa Kulttuurin kiertotien jälkeiseen aikaankin. Puhuttiinpa siinä jopa seuraavista hankkeista. Ihan vakavissaan.

Ohhoh!