Ihatsun autiotalon pihakeinu Runnilla, Iisalmessa.

Viime viikolla kävimme neuvotteluja Kulttuurin kiertotie -näyttelykiertueen Jyväskylän osuudesta Taidemuseon ja kaupungin edustajien kanssa Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry:n toimistossa.  Neuvottelut sujuivat myönteisessä hengessä.

Loppuviikosta tuli puolestaan innostunutta ja innostavaa postia Ylä-Savon suunnalta. Iisalmen Runni ja Paaslahden kylille syksyksi suunnittelemamme ympäristö - ja riihinäyttely on poikinut oman Hupatus -taideplajäyksen, jonka kyläläiset järjestävät näyttelymme avajaisten aikaan. (En malta olla raottamatta, että muhimassa on taideleiriä, seminaaria ja ties mitä show-spektaakkelia.)  Siitä sitten myöhemmin lisää kunhan suunnitelmat tarkentuvat. Mutta jotain tulee varmasti - ovat he siellä nimittäin ennenkin aikaansaaneet! Reittulan riihi siellä tiesmissä on varsinainen Kulttuuritalo isolla Koolla.

Onkin oikein mielenkiintoista syksyllä siirtyä Kulttuurin kiertotiellä keskisuomalaisen kaupungin keskustasta savolaiselle suolle, autiotalon pihaan ja riiheen. Paikasta jossa väkeä vilisee paikkaan jossa ihmisiä ei luonnostaan kovin kulje. - Vai kulkeeko sittenkin!