678360.jpg
Sauli Sormusen Kuutamobaletti Haihatuksessa 2007

On taas se aika sesonkia, että on syytä muistuttaa siitä että vaikka koko Suomi onkin rannoilla makkaraa kärvistämässä ja puita polttamassa, ovat kuitenkin KESÄNÄYTTELYT AVOINNA!  Vuospari sitten oikein televiision pääuutisissa väitettiin etteivät mitkään taidenäyttelyt ole Juhannuksena auki ja sekös tekikin kovasti hallaa tälle aiemmin kovinkin vilkkaalle sesonkiviikonlopulle. Sen jälkeen Haihatus on pyrkinyt kovin asiasta tiedottamaan, jottei tuo väärä tieto enää vähentäisi kävijöitä. Tämän suuntaista tiedotetta on lähtenyt mediaanpäin tänäkin vuonna:

Taidetta Juhannuksena

Vaikka Juhannusta perinteisesti vietetäänkin maalla mökeillä kaukana kaikesta sivistyksestä, on hyvä tietää, että jos itikoiden ininä ja öykkäreiden örinä alkavat aiheuttamaan ihottumaa ja mökkihöperyyttä, maalla on muutakin tarjolla.

On ymmärrettävää, että kaupunkien taidemuseot ja useat galleriat pitävät kesäisen maalleryntäyksen aikaan ovensa suljettuina, sen sijaan maaseudun parasta sesonkiaan viettävät kesänäyttelyt tarjoavat yleisölleen mielen virkistystä silloinkin. Merkittävimmät taiteen kesäkatselmukset; Haihatus Joutsassa, Morganismi ja Suvi-Pinx Sysmässä, kuvataideviikot Mäntässä, Salmela Mäntyharjulla, Purnu Orivedellä, Retretti Punkaharjulla, naivistinäyttely Iittalassa, Fiskarsin ruukki ynnä monet muut toivottavat kesävieraitaan tervetulleiksi nauttimaan suomalaista kulttuuria hehkeissä maalaismaisemissa, myös Juhannuksena.

Mikäpä täydentäisi suomalaisen suven juhlintaa paremmin kuin hyvä taide! Sään suosiessa ja sateenkin sattuessa.