1240242312_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Haihatus 2009 alkoi syntymään viikonvaihteessa kun neljä taiteilijaa jälkikasvunsa kera vietti haihatusviikonloppua valvomotornin installaatiota tehden.  Lapset maalasivat seinille, eivätkä aikuisetkaan malttaneet pitää ihan näppejään irti. Lapset olivat iältään 1,5 - 8 -vuotiaita, kolme ekaluokkalaista ja muut alle kouluiän, joten hei hulinaa;))

Kyllä huomasi mistä näiden lasten geenit olivat peräisin. he tekivät nimittäin kuvaa koko viikonlopun, ilolla ja ihan vapaaehtoisesti. Tornissa ei kertaalleen kovin pitkää aikaa oltu, sää oli niin kylmä ja lisäksi kova tuuli piti huolen tornin raikkaasta ilmanvaihdosta. Aina tornissa ollessa lapset kuitenkin keskittyivät hartaasti maalaamiseen ja sisälle mentäessä siirryttiin suoraan piirustuspöydän ääreen. Ensimmäiseksi taloon tullessaan he jo pyysivät piirustusvälineitä pöytään ja koko ajan siinä oli useampikin muksu piirtämässä.

Muitakin leikkejä sivusta kuunnellessani taiteilijoiden jälkikasvut selostivat mielikuvituksensa tuotoksia kuvina, muotoina ja väreinä, "vihreenharmaata savua, kullankimallusta, hirveitä sarvipäitä hirviöitä ja suloisia pikkuruisia keijukaisia".

Yönsä porukka vietti näyttelytilassa siskonpetissä ja leiriolosuhteet kruunasi Hildan ja Onnin isän bravuurinumero, koko lapsiporukan uneen saattaminen taukoamattomalla (suun vuoroa antamattomalla) laulannalla. Siinä oli hereillä pysyminen vaikeata aikuisellekin.

Oli värikäs viikonloppu, oikein iloisen kirjava. Muistui taas se miten kivaa voi olla lasten kanssa, mutta toisaalta miten kivaa on sekin, ettei tarvitse enää koko ajan.