1466251.jpg
Tanssiteatteri Kramppi: Montparnasse0522

Kirjamessut taas oli ja meni. Niitähän jo kilvan järjestävät monessakin kaupungissa. Lahdessa oli tänä vuonna ensimmäisensä ja Jyväskylässä jo toista kertaa. Kyllähän messuja maahan mahtuu, mutta silti koittaisin tuota kulttuuria tyrkyttää painopisteeksi edes jollekin näistä kirjaisista, onhan se kirjallisuuskin kulttuuria, mutta muutakin on. Jyväskylän kirja(=kulttuuri)messut olivat lämminhenkisen sopivankokoinen tapahtuma, jossa kuuli ihmisen puheen.

Kulttuuriosasto siellä messusalin viimeisessä nurkassa oli taas eläväistä tapahtumaa tulvillaan. Kumppanimme Teatterikone pyöritti  yhteisosastollamme elämyskonettaan, joka toden totta toimi; minäkin sain yllättävän rentouttavan elämyksen koneen käsittelyssä. Pienen hetken kestäneen koneen pyörityksen jälkeen mustasta kopista tuli kaikenaikaa ulos punaposkisia hymyileviä ihmisiä toinen toisensa jälkeen.
Tanssiteatteri Kramppi esitti pyhäaamuna otteen Montparnassestaan. En ole akrobatian suurin ihailija, mutta näin tanssiin ja tarinaan yhdistettynä se kyllä tepsi. Tykkäsin.
Jyväskylän kansannäyttämö/ Korpilahden teatteri osastolla "harjoitteli" Naiskuoro Harput niin reippaasti munaleikkurit lanteilla keikkuen, että miltei rupes syyhyttämään naiskuoron perustaminen Haihatuksenkin repertuaaria täydentämään.

Ja paljon paljon muuta....ja kirjojakin oli.