Veli G ajoi tänään aikaisin aamusta Helsingistä (tai Porvoosta) tänne hakemaan porilaisen  Irja Alisen tekemät Enkelin ja kaksi humanoidia takaisin tekijälleen Poriin. Kyseessä olevat henkimaailman edustajat olivat kesällä Haihatuksessa esillä. .

Veli on dokumentoinnut Irjan tarinointia näiden henkiolentojen tekemisestä ja siitä rinnakkaistodellisuudesta mistä ne hänelle ilmestyvät ja vaativat tulla tehdyiksi näkyvään muotoon. Video oli myös kesänäyttelyssä mukana.

Nämä betonista tehdyt veistokset ovat painavia. Enkeliä ei ihan yksin eikä oikein kaksinkaan nostella, mutta siirtyihän tuo peräkärryyn kun kolmisin vekslasimme. Toivottavasti se meni ehjänä perille asti, sillä matka oli pitkä, puolen Suomen mittainen. Liekö matkan pituus ja teoksen painavuus ollut syynä siihen ettei teos aiemmin päässyt kotiinsa. Olimme luvanneet Irjalle sen viemisen, mutta se siirtyi ja siirtyi meidän huidellessa ihan toisella puolen maata Savossa. Taiteilija taisi teoksen jo tyystin siirtyneen keskisuomalaiseen rinnakkaistodellisuuteen.

Noh nyt se lähti Velin kyydissä sen näköisessä kuormassa että kyllä taitavat perässä ajavat muistaa pitää riittävän turvavälin.

Kiitos Irjalle ja Velille!