Eilen kokoontui keskisuomalaista kulttuurintekijäkermaa Haihatuksen pitsan ja piirakan ääreen. Ja nyt vähän tittelihirviöitä: pöydän ympärillä istuivat Taidetoimikunnan kulttuurintuotannon läänitaiteilija Sari Ilmola ja lasten ja nuorten kulttuurin läänintaiteilija Pasi Saarinen, Jyväskylän taidemuseon lehtori Sirpa Turpeinen, Humakin kulttuurin tuotannon lehtori Jari Hoffrén, Keski-Suomen Tanssin Keskuksen toiminnanjohtaja Pauliina Lapio sekä Haihatuksen oma väki; Outi Markkanen, Raimo Auvinen ja minä Merja Metsänen.

Esittelimme porukalle Haihatuksen uudet tilat ja sen jälkeen näimme tulevia mahdollisuuksia laajenevissa tiloissa ja laajemmaltikin. Eikä tältä porukalta ideoita tarvinut nyhtää, niitä virtasi vuolaasti. Ihan alkuun on tulossa lasten ja nuortenkulttuurihanke, joka koordinoidaan Haihatuksesta käsin mutta toiminta tapahtuisi kohderyhmänsä luona Joutsan ja lähikuntien kouluissa, päiväkodeissa ja kerhoissa. Tätä hanketta etenemme Sarin kanssa vielä tänä syksynä. 

Haihatuksen Henki ry:n hallitus kokoontui illalla päättämään tärkeitä hankerahoitusasioita ja tänään tutkimme taas pihataloamme ja sen kunnostamistyön monia (liian monia) mahdollisuuksia. Onneksi lattian alta ei löytynytkään pelättyä kosteutta ja kivijalkaa löytyi riittävästi mullan alta.