1590704.jpg

Raimon Galleria on nyt avattu. Avajaisia juhlittiin Jyväskylän Taidemuseon kolmannessa kerroksessa heti perään Rune Snellmanin ja Jaana Kauton taiteistaman yleisövessan avaamisen jälkeen. Veimme kaupunkivessan taiteilijoille avajaiskukkaseksi maalla kasvatettua vilja-orasta. Raimo piti avajaispuheen jossa Wikipedian tiedoin kertoi mitä taide on. Tarjottavaakin toki  löytyi gallerian takaluukusta; unelmatorttua ja sahtia.

Avajaisten jälkeen jaoimme erityisesti nuorille hyväkuntoisen näköisille miehille valkoisia hanskoja jotka kädessään ainoastaan pääsi osallistumaan vessan alakertaan kantamis-performanssiin. Valkoisia hanskoja jaeltiin sen jälkeen myös Kauppakadulla ihmisille, jotka innoin tulivatkin mukaan vetämään vessaa yläkaupungin suuntaan. Elefanttimarssia saimme laulaa kolmeenkymmeneenyhdeksään elefanttiin asti, ennekuin olimme yliopiston nurkalla asti. Siellä pidimme näyttelyä auki kuten myös moneen otteeseen paluumatkamme aikana. Harvoin on missään taidegalleriassa ollut niin täyttä, kuin Raimon Galleriassa tuona iltana ja moneen kertaan.

Yhtään kuvaa emme tietenkään muistaneet ottaa, joten otankin Annusta mallia ja pyydän, että jos jollain olisi tallentunut kuvaa vessan vetämisestämme Yläkaupungin yössä tai Taidemuseolla, niin olisimme kovasti kiitollisia jos saisimme niitä osoitteeseen haihatus@haihatus.net.

Eikä se kaupunki-ilta meiltä maalaisiltakaan kulunut pelkän vessan vetämisessä. Haihatustiimi sai kunnian olla tunnin verran puheenjohtajan kun läänintaiteilija Hannu Castrén, kuvataiteilijat Kaisa Lipponen, Stefan Nyström ja Samuli Heimonen keskustelivat aiheesta onko nykytaide tee se itse -taiteen vastakohta. Keskustelu sujui oikein hyvin ja oli kovin kiintoisa, joten kuuntelimme mielellämme sen toisenkin osuuden jossa puhetta johti Taidemuseon johtaja Päivimarjut Raippalinna. Viimeisen, toimittaja Eila Tiaisen johtaman tunnin aikana meillä oli kuitenkin jo vessa vedettävänämme.