Linnunruokkijat (1/3 osa teoksesta), Sauli Sormunen

Tänään meni ensimmäinen kuorma taidetta Joutsasta Lapinlahden taidemuseolle. Teoksia  on tässä syksyn mittaan varastoitu tänne Haihatukseen ja viimeiset haettiin vielä edellisiltana Heinolasta. Raimo lähti täältä aamutuimaan ajamaan ja Sormusen Sauli lähti Hankasalmelta oman kuormansa kanssa myös.

Saulin Linnunruokkijat pystytettiin saman tien taidemuseon pihaan samoin kuin Kuja; eläinaiheinen puuveistossarjansa. Kulttuurin kiertotien painotuotteiden suunnittelijataittaja P Suomäki valitsi Linnunruokkijat Pillimehua ja pilsneriä näyttelyn painotuotteiden kuvaksi ja teoksen tekijää oli kuulemma museolta jo ehditty kysyä. Ja mikä ettei -onhan se sykähdyttävä teos.

Nyt rakennamme peräkärryyn koppia, jotta saisimme sen mukaan jo Lapinlahdelle ens viikoksi. Sunnuntaina viemme loput täältä ja taiteilijat tuovat omiaan ripustustalkoisiin tullessaan. Maanantaina meinaamme saada näyttelyn jo pitkälle ja keskiviikkona viimeistään sen on oltava valmis, vaikka avajaiset ovatkin vasta perjantaina. Torstaina on taidemuseolla siivouspäivä ja perjantaina näyttely esitellään lehdistölle.

Keskiviikko-iltana on vuorossa Iisalmen Niin makaa näyttelyn purku taidehalli Art Annassa. Vinkiksi vaan että jos aikoo sen nähdä niin kiirutta pitää, ei viikkoakaan enää!