282996.jpg

Ainakin haihatusväki suhtautuu epäilevän varovaisesti kaikenlaisiin isoihin julkisiin hankkeisiin. Mutta kyllä niistäkin jotkut toimivat, esimerkkinä olkoon  jyväskyläläisten Nuorten Taidetyöpaja .

Olimme tänään pajan 5-vuotisjuhlassa. Hanke joka ohjaa luovuuden käyttämiseen ja on suunnattu nuorille työttömille, on siis jo niin kauan toiminut ja vieläpä varsin hyvin tuloksin. Saattaa olla ettei se jääkään pelkäksi väliaikaiseksi hankkeeksi.  Ainakin kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja lupaili juhlapuheessaan vakinaisempaa jatkoa toiminnalle.

Juhla sinänsä oli osoitus pajan hienosta luovuuden voimasta. Kaupunginkirjaston Minnansali oli lavastettu hämyiseksi juhlasaliksi ja koko juhla tarjoomuksiaan myöten oli nuorten itsensä suunnitelemaa ja toteuttamaa. Jokaisen menestyvän nuoren takana on tietysti myös "perusnäätä". Tässä tapauksessa ei voi olla väheksymättä pajavetäjien Jorman ja Panun osuutta, sillä en usko että tällaisen nuorisojoukon innostaminen luovaan tekemiseen aina ihan itsestään tapahtuu, kyllä se henki täytyy heihin jotenkin puhaltaa.

Nuoret esittivät meille juhlassa syksyn aikana valmistamansa nukketeatteriesityksen nimeltään "kreivi Kaksi Karvaa ja kaunotar" ( tai joku sen tapainen). Se oli taas osoitus siitä kuinka nuket auttavat eläytymään, tai sitten nämä vaan olivat niin hyviä näyttelijöitä! Esitys oli hyvä ja näytelmä jännittävä, yllättävä ja hauska.

Prosessihan tämmöisissä työpajoissa tärkeintä on, mutta  onhan palkitsevaa saada jotain ihan oikeasti tehtyä ja valmiiksi asti. Joskus onnistuen ja joskus ei. Tämä hanke onnistuu valmiiksi asti.